Monday, 22 December 2014

Falsafah Budu Dan Tempe

Assalamualaikum semua,
Entry pertama mulakan langkah,blog ini sebagai catatan cerita kami (Cik Budu dan Mat Tempe).
Salam perkenalan semua.


Cik Budu tentunya dari klate,sangat molek bila di tambah tempoyak,durian,cili api,ikan bakar,
begitu la umpamanya Cik Budu yang mudah menyesuaikan diri dengan sekeliling,boleh juga di campur dalam singgang ikan,dalam gulai kawah,bila sebati ia lah penambah perisa lemak masin untuk menyedapkan.


Mat Tempe tentunya orang leluhur Jawa,yang amat  menjaga adab dan budaya serta agama,tempe goreng garing semata,masih mampu sedap di tekak,itulah umpama Mat Tempe mampu berdiri sendiri gagah perkasa tak goyah dengan anasir luar,tegap pendirian.Namun bukan sombong perawakannya,cuma lebih berhati-hati dan serius.

ayat kaki :
Salam kenalan dari kami,insya allah,inilah catatan kami.kenangan kami.

4 comments:

  1. Hi si Tempe Jawa dan si Budu Molek .

    Welcome to the world of blogging. =)

    ReplyDelete
  2. Saya suke tempe malahan budu pon ape kurangnye hehe...

    ReplyDelete
  3. kenal budu bila berhijrah Banting, manakala kenal budu bila berjiran ore Kelate. Good luck both of you.

    ReplyDelete
  4. Saya suka tempeeeee.sedap wooo

    Budu pon sedappp

    ReplyDelete